Duurzame energie


De vraag naar fossiele brandstoffen zoals gas wordt elk jaar groter. Terwijl iedereen zich hiervan onbewust is, raakt dit na verloop van tijd op.
Het gevolg hiervan is de stijgende energieprijzen.
De verwachting is dat met het schaarser worden van de fossiele brandstoffen, de energieprijzen nog verder zullen blijven stijgen.
Door te investeren in duurzame energie kunt u een positieve invloed uitoefenen op uw energieverbruik. Door constant vernieuwende technieken en subsidieregelingen wordt het rendement van duurzame technieken groter en daarmee de terugverdientijd aanzienlijk verkort.

Bij MV Design in Techniek staat duurzaam energie dan ook erg centraal. De laatste jaren hebben wij al diverse duurzame technieken geplaatst bij verschillende opdrachtgevers en klanten, met een tevreden resultaat.
Je kunt als bedrijf in de techniek niet overal de "know how" van hebben, daarom heeft MV Design in Techniek zich in de loop de jaren gespecialiseerd in de volgende technieken:

Warmtepompen

Met een warmtepomp kunt u de onuitputtelijke, gratis warmte uit de lucht, bodem of grondwater omzetten in verwarming en koeling voor uw huis! Lees verder en ontdek dat een warmtepomp ook voor uw woning de perfecte toekomstinvestering kan zijn!

Wat is een warmtepomp?
Een warmtepomp is een systeem dat een woning voorziet van verwarming en warm tapwater, net als een cv-ketel. De meeste warmtepompen kunnen daarnaast ook koelen, waardoor u met één systeem het hele jaar door verzekerd bent van comfort.

Hoe werkt een warmtepomp?
Een warmtepomp maakt gebruik van een duurzame bron, zoals de bodem of de buitenlucht. De aarde slaat continue zonnewarmte op in de lucht, de bodem en het grondwater.
Deze aardwarmte is altijd ruim voldoende rond uw huis aanwezig en kan met een warmtepomp eenvoudig worden ingezet voor de verwarming van uw woning, zowel in zomer als winter, overdag en 's nachts.
Niet alleen zullen uw maandlasten dalen, ook spaart u het milieu aanzienlijk.
Door middel van condenseren, expanderen, verdampen en comprimeren zet het toestel deze energie om in de gewenste temperatuur voor het verwarmen van uw woning.
Het enige dat wordt verbruikt om uw woning met een warmtepomp te verwarmen, is een minimale hoeveelheid elektrische energie om de pomp te laten draaien.
Voor 100% warmte in uw woning gebruikt de warmtepomp 75% vrije energie uit de omgeving en 25% elektriciteit om de pomp aan te drijven.

Kenmerken:
- Één systeem voor verwarming, koeling en warm tapwater;

- Forse verlaging van de EPC, circa 39% energiebesparing t.o.v. conventionele systemen;

- CO2-uitstoot aanzienlijk lager, warmtepomp heeft minder elektriciteit nodig;

- Rendement tussen de 300% & 500%, voor elke verbruikte kWh, levert de warmtepomp tussen de 3 en 5 kW nuttige warmte.

- Een gasgestookte cv-ketel heeft 100% rendement;

- Geen gasaansluiting nodig;

- Warm in de winter, koel in de zomer;

- Constante temperatuur in uw woning.


Zonne-energie

Elke dag schijnt de zon energiestralen op onze planeet. Zelfs als we het niet merken zoals in de winter, of op een bewolkte dag.
Om deze energie te gebruiken zijn er in de loop der jaren diverse systemen ontwikkeld om deze energiestralen op te vangen en op te slaan. Hiervoor zijn er bijvoorbeeld zonnepanelen voor het opwekken van warmte ten behoeve van het verwarmen van het drinkwater of het verwarmen van uw woning.
Uiteraard werken wij samen met bekende merken die zich houden aan de kwaliteit en service van hun systemen.


Luchtenergie

Lucht is overal aanwezig, zowel binnen als buiten. In deze lucht zit een bepaalde warmtecapaciteit die je weer kan gebruiken voor het verwarmen van het drinkwater. Dit gebeurt middels een warmtepompboiler (ook wel lucht/water warmtepomp genoemd).
Dit kan bijvoorbeeld met een buitenunit op het dak, of met de mechanische afzuiging van uw woning.


MV Design in Techniek, als kwaliteit en duurzaamheid óók uw uitgangspunten zijn!

Heeft u interesse of vragen omtrent duurzame energie of wilt u eens een duurzame installatie "live" aanschouwen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.